Omgeving

Het gastenverblijf is gelegen in een rustig, klein buurtschap op 2 km afstand van het dorp Overasselt. Ondanks het kleine aantal inwoners zijn er tal van winkels zoals een supermarkt met eigen bakkerij, slager, drogist en groenteman. In de directe omgeving zijn ook twee landwinkels gevestigd; een groente-en fruitwinkel en een kaasboerderij. De kaasboerderij verkoopt ook streekprodukten.

Als je bij ons de poort uitloopt, vind je op enkele meters verschillende wandelknooppunten. 300 meter verderop loop je natuurgebied de Overasseltse vennen in. Een bosrijk gebied vol vennen met bijzondere flora en fauna waar het heerlijk wandelen is. Aan de andere kant, achter Overasselt, ligt een prachtig rivierenlandschap waar het over de Maasdijk heerlijk fietsen is met schitterende vergezichten.

Het Rijk van Nijmegen omvat een aantal natuurgebieden die uniek zijn voor Nederland. Je treft er verschillende typen landschap aan; stuwwallen (Duivelsberg, St Jansberg, Mookerschans, Mookerheide), rivierlandschappen (Ooypolder, Millingerwaard), vennen (Overasseltse vennen) en gemengde bossen (Heumensoord).

Het centrum van Nijmegen, de oudste stad van ons land, ligt slechts op 10 kilometer afstand.

Daarnaast is Nijmegen rijk aan musea, o.a.
– Museum Het Valkhof
– Nationaal Fietsmuseum Velorama
– Natuurmuseum Nijmegen
– MuZIEum
– Museum Orientalis
– Afrika museum

In het gastenverblijf is informatie aanwezig over de omgeving, o.a. kaarten van wandel- en fietsroutes, culturele brochures, flyers, eetgelegenheden en onze eigen favorieten.

Voor meer informatie over Nijmegen: www.visitnijmegen.com